Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
25 dkg vaj
3 egész tojás
1 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 csésze langyos tej
50 dkg szilva
csipetnyi só
kevés fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot és a szétmorzsolt élesztőt a langyos tejben elkeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet mély tálba öntjük, mélyítünk bele egy üreget, amibe beletesszük a tojásokat és a kis darabokra vágott vajat. Ráöntjük a felfutott élesztőt, és sima tésztává dolgozzuk össze. Egy cipóba formáljuk, majd tálba téve belisztezzük a tetejét és letakarjuk egy tiszta ruhával.
Langyos helyen, 2 órán keresztül pihentetjük, majd akkorára húzogatjuk, hogy beleférjen egy közepes nagyságú tepsibe. A tetejére egyenletesen rászórjuk a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott és apróra vágott szilvadarabokat, és a fahéjas porcukorral meghintve, kis lángon, egy órán keresztül sütjük. Kihűlés után kis kockákra vágva kínáljuk.
Utolsó kommentek