Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
1 kávéskanál méz
1 db narancs
1 evőkanál szójaszósz
200 g szőlő
1 fej lilahagyma
2 db körte
0,5 fej fejes saláta
só, bors
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket félbevágjuk, leöblítjük. A narancs levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a mézzel, a szójaszósszal, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük, 1 órára a hűtőbe tesszük.
A gyümölcsöket és a zöldségeket megmossuk. A szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk, a lilahagymát felkarikázzuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, felkockázzuk. A salátát apróra tépkedjük, mélyebb tálba szórjuk, majd lazán hozzákeverjük a hagymát és a gyümölcsöket.
Kiemeljük a melleket a pácléből, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal, tepsire helyezzük, alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán vékonyan felszeleteljük.
A borecetet elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és az olívaolajjal, meglocsoljuk vele a salátát, összeforgatjuk. Tálra terítjük, tetejére rendezzük a hússzeleteket.
Utolsó kommentek