Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
bazsalikom
oregáno
kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 db paradicsom
8 dkg sűrített paradicsom
só, bors
2 db sárgarépa
Elkészítés:
2 evőkanál olívaolajon lassú tűzön megpirítjuk a felaprított vöröshagymát a zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a megpucolt, majd kockákra vágott paradicsomot, kicsit összeforraljuk. Beletesszük a sűrített paradicsomot, a néhány órára beáztatott majd lecsöpögtetett lencsét, a tisztított, reszelt sárgarépát. Kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük a lencsét. Spagettivel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Utolsó kommentek