Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
7 dkg húsos füstölt szalonna
25 dkg tészta
2 szelet toast kenyér
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál paradicsompüré
5 dl paradicsomlé
4 evőkanál olaj
néhány zsályalevél
só, bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd kb. 5 perc alatt kissé besűrítjük.
A húst megmossuk és megtöröljük, majd a vastagabb végén hegyes késsel zsebet vágunk bele. A szalonnát és a toastkenyeret apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kenyeret, megpirítjuk, majd paradicsompürével és zsályával ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a kenyeres masszát a csirkemell nyílásába töltjük. Fogvájóval összetűzzük, a húst kívül sóval bedörzsöljük. 2 evőkanál olajon mindkét oldalon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Közben a tésztát bő, forrásban lévő vízben megfőzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A maradék olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a tésztát is.
A töltött csirkemellet a paradicsommártással leöntve, a pórés tésztával körítve tálaljuk.
Utolsó kommentek