Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
10 dkg bacon
40 dkg zöldspárga
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk. A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, megtűzzük fogvájóval és baconnel betekerjük. A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, a töltött húsokat megsütjük benne.
Utolsó kommentek