Hozzávalók:
30 dkg káposzta
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 zacskó rizstészta
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál szójaszósz
0,5 teáskanál cukor
0,5 teáskanál chiliszósz
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A káposztát, sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A wok -ba tegyük bele az olívaolajat, és pirítsuk meg a zöldségeket a következő sorrendben: sárga- és fehérrépa, vöröshagyma, káposzta. Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a szójaszószt, és egy kevés vizet. Pároljuk 5 percig fedő alatt. A párolás után adjuk hozzá a cukrot és a chilli szószt. Hagyjuk kihűlni.
Egy konyharuhát bevizezünk, és akkorára hajtogatjuk mint a risztészta lapok. Ezután a rizstészta lapokat óvatosan beletesszük 5-6 másodpercre hideg vízbe, úgy, hogy ellepje. Ezután kivesszük, és a nedves konyharuhára tesszük. Amikor a rizstészta megpuhul, tegyünk 1 evőkanálnyi zöldséget a tészta első 1/3 részéhez. Ezután csavarjunk rajta egyet, majd a merőleges oldalakat hajtsuk be. Ezután tekerjük bele teljesen a tésztába a zöldségeket. A felcsavarást követően rögtön forró olajba süssük addig, amíg aranybarna nem lesz.
Utolsó kommentek