Hozzávalók:
4 tojás
4 dl tej
25 dkg liszt
80 g puha vaj
só
10 dkg gomba
15 dkg reszelt trappista sajt
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, majd egy evőkanál olajon megpároljuk.
Egy tálban elhabarjuk a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet. Rászitáljuk a lisztet, beleforgatjuk, majd a vajat is a masszába dolgozzuk. Az egészből sima tésztát keverünk. Sóval ízesítjük.
A megpárolt gomba háromnegyedét eltávolítjuk a serpenyőből, és félretesszük. A serpenyőben maradt olajra és gombára rátesszük a tészta, majd a sajt egynegyed részét. A lepény egyik oldalát barnára sütjük, azután megfordítjuk, és a másik oldalát is szép barnára sütjük.
Még három palacsintát sütünk a hozzávalókból, mindig egy evőkanál olajjal pótolva az elsült olajat.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek