Hozzávalók:
0,5 kg eper
Piskóta:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 evőkanál sütőpor
Krém:
1 l tej
6 púpos evőkanál liszt
10 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál zselatin
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanállal hozzákeverjük. Apránként, finoman belekeverjük a lisztet is. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt alacsony lángon készre sütjük.
A krém hozzávalóit – a tojásfehérjék és a zselatin kivételével – kevés tejben összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az előbb kikevert masszát. Ismét visszatesszük a tűzre, és állandó keverés közben felforraljuk ismét. A tűzről levéve belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját és ismét forrásig főzzük állandó kevergetés közben. A tűzről levéve apránként, továbbra is állandóan kevergetve beleszórjuk a zselatint.
A piskótára rátesszük a gyümölcsöt, majd ráöntjük az előző masszát. Egy éjszakán át hűtjük.
Utolsó kommentek