Hozzávalók:
2 db konyhakész fácán
35 g vaj
12 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
400 g kolbászhús
2 evőkanál kakukkfű
1 marék petrezselyem
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. 5-10 perc alatt pároljuk puhára 10 g vajon a hagymát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a dolgozzuk össze a kolbászhússal és a felaprított zöldfűszerekkel.
Csontozzuk ki a fácánt, sózzuk, borsozzuk, majd rendezzük el a tölteléket a madarak közepén, kolbász alakot formázva. Húzzuk fel és hajtsuk össze a fácán két felét a tölteléken, majd szorosan tekerjük körbe bacon szeletekkel. Konyhai zsineggel rögzítsük, fóliával fedjük le, majd toljuk előmelegített sütőbe és süssük kb. 1 órán keresztül aranybarnára.
Utolsó kommentek