Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál nádcukor
50 dkg mascarpone
rumaroma
kb.40 db babapiskóta
4 dl erős feketekávé
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a rumaromával összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A maradék piskótát is kávéba áztatjuk, és egyesével rápakoljuk a krémre. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. két órán át állni hagyjuk.
Forrás: tutireceptek.hu
Utolsó kommentek