Hozzávalók:
16 db cannelloni
40 dkg paraj
4 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt fehér bors
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
15 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg mozzarella
csipetnyi reszelt szerecsendió
1 kis vöröshagyma
40 dkg darált hús
40 dkg paradicsom
bors
Elkészítés:
A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket bő vízben megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanál olajon, sóval, fehér borssal, a fokhagymaprésen áttört fokhagymával megpároljuk. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ezután a tojást egy villával habosra felverjük, az áttört túrót és a durvára reszelt sajtot belekeverjük. Hozzáadjuk a spenótot, és szerecsendióval fűszerezzük. Nyomózsákba kanalazzuk, és segítségével a tésztacsövekbe töltjük.
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a töltött cannellonikat sorban, egymás mellé befektetjük.
A hagymát finomra vágjuk, forró olajon megfuttatjuk, és a darált húst megpirítjuk, majd 15-20 percig pároljuk rajta. Közben a paradicsomokat meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a raguhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és újabb 10-15 perc alatt összepároljuk.
Végül a cannellonikra kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 fokra) 30 perc alatt megsütjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek