Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (kifejtve)
10 dkg vaj
3 evőkanál liszt vagy keményítő
2 szelet barna kenyér
2 dl tej
1 csokor petrezselyem zöldje
2 db tojás
2 db nagy mozzarella golyó
2 db paradicsom
só, bors
Elkészítés:
Felkockázzuk a kenyeret, és a sütőben megpirítjuk. Egy lábasban pici vízzel meg sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük – a főzővizet megőrizzük. A fele borsót némi főzővízzel összeturmixoljuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Hozzátesszük az egészben maradt borsót meg a pürét, felengedjük tejjel, és kevergetve jó sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirított kenyérkockákat és a két egész tojást. Hagyjuk egy kicsit állni. Amikor már nem forró, lapos pogácsákat formázunk belőle, és átrakjuk egy kis tepsibe. Mindegyik tetejére rakunk egy-egy szelet paradicsomot, megsózzuk, majd jöhet egy-egy karika mozzarella. Grill alatt 10 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek