Hozzávalók:
2,5 evőkanál kukoricaliszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
40 dkg málna
Elkészítés:
A lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felengedjük, a tűzre tesszük, és sűrűre főzzük. A vaníliás cukrot és a porcukor felét belekeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és lazán a főzött krémbe forgatjuk. A csokoládét durva reszelőn lereszeljük, és a habba keverjük.
A málnát megmossuk, és a néhány díszítésre szánt szem kivételével a sztracsatellahabba forgatjuk, majd a habot 4 pohárban szétosztjuk. A maradék málnát a tetejére halmozva tálaljuk.
Forrás: Magyar Konyha
Utolsó kommentek