Hozzávalók:
20 dkg vörös lencse
10 dkg köles
1 db vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál paprikakrém
1 kiskanál őrölt római kömény
só, frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra aprítjuk. A lencsét és a kölest megmossuk, és annyi vízzel felöntjük, amennyi kétujjnyira ellepi. Megsózzuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Átkeverjük és kihűtjük.
Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát 10 perc alatt megpároljuk benne. Az utolsó 2 percben a paradicsompürét és a paprikakrémet belekeverjük. Nagy lángon átforrósítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és római köménnyel fűszerezzük. A fűszeres hagymát a lencsés kölessel összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a masszából vizes kézzel evőkanálnyi gombócokat formázunk.
Utolsó kommentek