Hozzávalók:
1 db alma
1 db narancs
1 szelet sárgadinnye
1 db nektarin
8 db cseresznye
2 evőkanál citromlé
10 dkg vaníliás krémtúró
1 dl natúr joghurt
10 dkg málna
1 kiskanál citromhéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, az alma csutkáját kimetsszük, a cseresznyét kimagozzuk, a narancsot meghámozzuk, a sárgadinnyét is hámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Ezután a gyümölcsöket azonos méretű darabokra vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. A gyümölcsdarabokat a málna kivételével váltakozva nyársakra fűzzük.
A krémtúrót a joghurttal és a megmosott, lecsepegtetett, villával égy kissé összetört málnával elkeverjük. A citromhéjjal fűszerezzük, és a nyársakkal együtt kínáljuk.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek