Hozzávalók:
800 g burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
600 g zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 marék menta
4 db tengeri sügér filé
4 evőkanál piri-piri szósz
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a mentaleveleket finomra aprítjuk. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A krumplit forgassuk össze az olívaolajjal és a citromlé felével, terítsük szét a tepsiben és sózzuk meg. Süssük 25 percen át. A maradék citromlevet keverjük a piri-piri szószhoz.
Közben forraljunk vizet egy lábosban, és főzzük meg a zöldborsót, aztán szűrjük le. Tegyük vissza az üres lábosba, törjük össze, majd keverjük bele a fokhagymát, a mentát és a maradék olajat. Sózzuk ízlés szerint, és tartsuk melegen.
Ha letelt a 25 perc sütési idő, akkor forgassuk át a krumplit, és toljuk a tepsi szélére, hogy legyen helye a halnak. A halat bőröd oldalával felfelé fektessük a tepsibe, és kanalazzuk rá a szószt. Süssük még 15 percig, amíg a hal is átsül. A zöldborsópürével tálaljuk.
Utolsó kommentek