Hozzávalók:
80 dkg burgonya
50 dkg fejes káposzta
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
só, őrölt bors
pirospaprika
olaj
friss snidling
Elkészítés:
Karikákra vágjuk a héjában főtt, hámozott burgonyát meg a kolbászt. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára kiolvasztjuk, megfonnyasztjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felszeletelt káposztát, sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, felszeletelt paradicsommal ízesítjük. Felöntjük vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
Egy kiolajozott tepsibe lerakjuk a burgonya felét, a kolbász felét, a káposzta felét, majd a műveletet még egyszer megismételjük. A burgonyasorokat sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a rakottas tetejére simítjuk. Forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek