Hozzávalók:
10 dkg mazsola
10 dkg hámozott dió
2 tojás
10 dkg zselés szaloncukor
3 dkg vaj
20 dkg méz
3 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. A diót összevagdaljuk. A szaloncukrot felkockázzuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy 30 cm hosszú formát alaposan kikenünk vajjal.
A mézet és a tojások sárgáját habosra verjük, beletesszük a tejet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott vajat. Ezután belekeverjük a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a diót, a szaloncukrot és a mazsolát is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a tésztával. A masszát a formába töltjük, tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 60-75 percet sütjük.
Utolsó kommentek