Hozzávalók:
4 db pisztráng
10 dkg zabpehely
10 dkg mascarpone
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 csokor újhagyma
30 dkg répa
5 dkg vaj
0,5 csokor petrezselyem zöldje
só
olívaolaj
Elkészítés:
Beirdaljuk a halakat, kívül-belül besózzuk, félretesszük pihenni. Kikeverjük a mascarponét a tojással, a zúzott fokhagymával, a felaprított újhagymával, a finomra tépkedett bazsalikommal és a zabpehellyel, a végén sózzuk. Ezt is hagyjuk kicsit állni, hogy a zabpehely megdagadjon benne. Betöltjük végül a halak hasüregébe.
Egy kisebb tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük a megtöltött halakat. Olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a répát megfuttatjuk a vajon, sózzuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Utolsó kommentek