Hozzávalók:
50 dkg spárga
50 dkg karfiol
só, bors
1 db vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
50 dkg darálthús
só, bors, majoranna
10 dkg kolbász
1 bögre rizs
15 dkg ementáli sajt
3 dl tejföl
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kiolajozunk egy jénait. A rizst megfőzzük. A spárgát és a karfiolt puhára főzzük.
A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, és egy közepes méretű serpenyőben mérsékelt tűzön, egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy percig együtt keverjük őket, azután hozzávegyítjük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, hozzáöntünk 1 dl meleg vizet, és lefedve, mérsékelt tűzön, néha megkeverve puhára pároljuk. Végül a kolbászt felszeleteljük, és a rizzsel együtt hozzákeverjük a megpárolt darált húshoz.
A félretett tejfölhöz hozzákeverjük a lereszelt sajtot. A jénaiba felváltva pakoljuk a két különböző réteget, a tetejét megöntözzük a tejfölös sajttal, majd 25 perc alatt megsütjük az előmelegített sütőben.
Utolsó kommentek