Hozzávalók:
50 dkg pontyfilé
1 karfiol
20 dkg paradicsom
10 dkg paradicsompüré
1 db vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál rozmaring
1 dl olaj
só, bors
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és sós vízben leforrázzuk. A vízben hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük és félretesszük. A pontyfilét beirdaljuk, besózzuk, és lisztben megforgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, a halszeletek mindkét oldalát elősütjük, majd tűzálló tálba szedjük.
A serpenyőben maradt olajon üvegesre dinszteljük a nem túl apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott paradicsomot, a paradicsompürét, és a csíkokra vagdosott rozmaringot. Sóval, borssal ízesítjük, majd a ragut kb. 5 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a halra, és körberakjuk a karfiolrózsákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek