Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
20 dkg burgonya
1 db lilahagyma
30 dkg spárga
20 dkg vegyes szárított gomba
1,2 liter csirkealaplé
2 dl natúr joghurt
őrölt fehér bors
10 dkg gouda sajt
4 szelet kenyér
Elkészítés:
Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát, a karikára vágott hagymát, majd összekeverjük. Lefedjük, és időnként megkeverve, lassú tűzön megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt spárgát, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, lefedjük, és mérsékelt lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a fazék tartalmát turmixgépbe öntjük és összedolgozzuk. Átöntjük egy tálba. Belekeverjük a joghurtot, a gombát, borsozzuk.
A kenyérszeleteken szétosztjuk a megreszelt sajtot, és grillsütőben megpirítjuk, majd a levessel tálaljuk.
Forrás: Reader’s Digest: Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen
Utolsó kommentek