Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg darált hús
0,5 l tejföl
1 fej vöröshagyma
30 dkg gomba
só, bors
1 db tojás
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A gombát hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg fonnyadni kezd. A darált húst is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, és összekeverjük a tejföllel.
A kihűlt és megtisztított főtt krumplit felkarikázzuk. Egy hőálló edényt beolajozunk. A felkarikázott krumpli felét az edénybe rakjuk, sózzuk, erre rásimítjuk a gombás darált húst, majd szétterítjük rajta a tejföl felét. Rátesszük a krumpli megmaradt részét, ezt is megsózzuk, majd a maradék tejfölt is ráöntjük. 200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek