Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
50 dkg spenót
20 dkg szárított kucsmagomba
20 dkg bacon szalonna
10 dkg reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
2 tojás
Elkészítés:
A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A spenótot egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd apróra vágjuk. A kucsmagombát felszeleteljük. A tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst és a zöldségeket a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
A tortaformát kivajazzuk és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, vegyük le a tortaforma oldalát és addig pirítsuk, amíg a szalonna nem pirul meg.
Utolsó kommentek