Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
2 db tojás
3 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
25 dkg túró
3 evőkanál kókuszreszelék
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, sót, 1 tojást, 1 evőkanál mézet és a vajat alaposan összegyúrjuk, és apránként annyi vizet dolgozunk bele, hogy gyúrható tésztát kapjunk, majd lefedve, 30-40 percre hűvös helyre tesszük. Közben a tölteléket elkészítjük, a túrót a maradék tojással, a kókuszreszelékkel,a citromhéjjal, a mézzel, a mazsolával és a vaníliás cukorral összekeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 12 egyenlő négyzet alakú lapra vágjuk. A tölteléket egyformán a tésztalapokra halmozzuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Ízek és érzések
Utolsó kommentek