Hozzávalók:
800 g burgonya
200 g mángold
7 db tojás
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
60 g trappista
2 dl tejföl
só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat héjastól főzzük meg, majd hámozzuk meg őket és vágjuk vastagabb szeletekre. A mángoldot fonnyasszuk néhány percig egy kevés olajon, közben ízesítsük sóval és zúzott fokhagymával. 5 db tojást verjünk fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és teflonos serpenyőn süssünk belőle 2 db tojáslepényt.
Egy kiolajozott jénaiba tegyünk egy sor burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd erre jöjjön a mángold és az egyik tojáslepény. Még egy ugyanilyen sorozatot csináljunk, majd burgonyával zárjuk a rétegezést. Az öntethez a maradék 2 db tojást e tejföllel keverjük habosra és locsoljuk meg vele a burgonyát. Szórjuk meg reszelt sajttal és 180 fokos sütőben fél óra alatt süssük pirosra.
Utolsó kommentek