Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1 fej zellergumó
0,25 kg gomba
0,25 kg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
0,5 kg burgonya
1 db tojás
1 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk. Egy nagy fazékban kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst és a fokhagymát. Pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt répákat, zellert és karalábét. Sózzuk, borsozzuk, felengedjük 1,5 l vízzel. Amikor a hús majdnem megpuhul, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót is, valamint az apróra vágott petrezselymet.
A gombóchoz a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és a leveshez adjuk. Amikor újra forrni kezd, beleöntjük a tejszínt, és újraforralásig főzzük.
Utolsó kommentek