Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 kg kolbászhús
0,4 kg paradicsom
2 dl húsleves alaplé
4 szál rozmaring
0,1 kg kukoricaliszt
0,1 kg füstölt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy lábosban, pirítsuk benne néhány percig a vöröshagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzá a kolbászhúst, süssük 10 percig, aztán adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet. Ízesítsük sóval, borssal, rozmaringgal. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük készre.
Közben készítsük el a polentát. Forraljunk fel 6 dl vizet, adjuk hozzá a kukoricalisztet, és addig kevergessük, amíg besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és újraforralásig főzzük.
Utolsó kommentek