Hozzávalók személyenként:
10-15 dkg marhabélszín (ha nincs, akkor felsállal is helyettesíthetjük)
1 tojássárgája
2-3 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma sóban törve
1/2 kis vöröshagyma reszelve
pirospaprika, bors, mustár, ketchup, só
Elkészítés:
A tatárbifsztek kb. 2 nap alatt készül el.
A húst 2 nappal a vendégek érkezése előtt hártyáitól meg kell szabadítanunk és apró kockára vágnunk. A kockára vágott húst 1-2 dl olajjal, kevés borssal, mustárral jól összekeverjük és lezárt edényben egy-két éjszakára a hűtőbe tesszük.
A húst a vendégség napján a páctól alaposan leitatjuk és kislyukú húsdarálón kétszer-háromszor megdaráljuk.
Pirítóskenyeret adjunk hozzá vajjal, meg jó sok friss hagymát.
Az eredeti receptet innen loptam: http://www.kifozde.hu/tatar.htm
Utolsó kommentek