Hozzávalók:
240 ml méz
180 ml szójaszósz
8-12 gerezd fokhagyma
120 ml térfogatú hámozott, friss gyömbér gyökér reszelék
1 csirke (kb. 3 kg)
1 kg burgonya
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk.
A mézet lassú tűzön feltesszük főzni, hozzáadjuk a szójaszószt, fokhagymát és a reszelt gyömbért, és addig főzzük, amíg a méz meg nem olvad. Egy lapos tálba egy rétegbe kiterítjük a csirkéket bőrrel lefelé és leöntjük a kész szósszal. Fóliával letakarjuk, betesszük a hűtőbe 24 órára.
Másnap egy nagy tepsi alját kibéleljük a hasábokra vágott burgonyával, majd rátesszük a csirkéket. Felmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütjük a csirkéket fóliával befedve 30 percig. Ezután levesszük a fóliát és felcsavarjuk a sütőt 190 fokra és még 30 percig sütjük.
Ha még nem jó, akkor sütjük tovább, amíg a bevágott húsból átlátszó lé fut ki, és a szósz gyönyörű szép sötét barna nem lesz.
A mézes szósz karamellás bevonatot ad a csirkének, amitől nagyon jól fog kinézni és főleg nagyon finom lesz.
Az eredeti receptet innen loptam: http://www.tortenetek.hu/browse.php?act=detail&wid=8093&tid=9753
Utolsó kommentek