Hozzávalók:
50 dkg lasagne tészta (előfőzés nélkül)
1 kg spenót
1 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál margarin + a forma kenéséhez
20 dkg tejszines krémsajt
2,5 dl tejföl
só, bors, szerecsendió
15 dkg reszelt Pannónia sajt
Elkészítés:
A felhevített margarinon megpirítjuk a 2 féle hagymát, majd a spenótot rárakjuk, megsózzuk és megpároljuk. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel gyenge tűzön, állandó keverés mellett felolvasztjuk, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Jól kizsírozott formába felváltva tesszük a tésztát, sajtmártást és a spenótot, a rétegezést a sajtmártással fejezzük be. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Az eredeti receptet innen loptam: http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=4065
Utolsó kommentek