Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemáj
25 dkg aszalt szilva (magozott)
15 dkg szeletelt bacon
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, szétvesszük a két darabot, és száraza töröljük. Az aszalt szilvát annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd leöntjük a levét, hagyjuk hűlni.
A májakat fél-fél szalonnaszeletbe betekerjük. Kevés borssal megszórjuk. A nyársakra váltakozva feltűzdeljük a szalonnás batyucskákat és az aszalt szilvát. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a nyársakat, és közepes tűzön mindkét oldalukat piros ropogósra sütjük, kb. 10 perc alatt.
Az eredeti receptet innen loptam: http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=4022
Utolsó kommentek