Hozzávalók (6 személyre):
2 kg zöldpaprika
70 dkg paradicsom
20 dkg vöröshagyma
4 tojás
10 dkg zsír (olaj)
pirospaprika
só
Elkészítés:
A felhevített zsiradékon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, hozzáadjuk a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd visszatesszük a tűzre. 3-4 perccel később beletesszük a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Összekeverjük, megsózzuk és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forraljuk. Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, csökkentjük a tüzet és a lecsót fedő alatt puhára pároljuk.
A tojásokat felverjük, és hozzáöntjük a majdnem kész lecsóhoz. Addig főzzük, amíg a tojások rántotta állagot öltenek.
Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel korlát nélkül tovább dúsítható.
Utolsó kommentek