Hozzávalók:
3 evőkanál olaj
0,5 teáskanál fekete mustármag
2 db közepes méretű, kockákra vágott burgonya
0,5 fej szeletelt hagyma
0,25 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1,5 teáskanál garam masala
4 érett, felaprított paradicsom
1 nagy karfiol, rózsára szedve
2 cm hosszú gyömbér
1 teáskanál cukor
4 dl víz
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben alacsony lángon hevítsük fel az olajat. Dobjuk bele a mustármagot, fedjük le, és várjuk meg, míg pattogni kezd. Tegyük hozzá a hagymát és a burgonyát, melyeket pirítsunk meg. Ezután adjuk hozzá a kurkumát, római köményt, koriandermagot és a garam masalát, majd pirítsuk tovább pár percig. Forgassuk bele a paradicsomot, és az egészet jól keverjük össze. Tegyük hozzá a karfiolrózsákat, keverjük meg ismét, majd tegyük hozzá a gyömbért, cukrot, és a vizet. Vegyük feljebb a lángot közepesre és forraljuk fel. Ezután kis lángon főzzük tovább kb. 40 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ízlés szerint sózhatjuk is.
Forrás:TV Paprika
Utolsó kommentek