Hozzávalók:
2 tojás
120 g liszt
750 ml tej
2 evőkanál cukor
3 evőkanál mazsola
2 evőkanál vaj
porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A lisztből, a tojások sárgájából, 250 ml tejből, és1 evőkanál cukorból sima tésztát keverünk. Hozzáadjuk a mazsolát. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, és a tészta felének mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A lepényt egy fakanállal darabokra törjük, és még pár percig sütjük. Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukor maradékát és a pudingport, és sűrű krémet főzünk.
A császármorzsát tányérokra osztjuk, meghintjük porcukorral, és a vaníliapudinggal együtt tálaljuk.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek