Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
15 dkg füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 tojás
kevés liszt
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, utána jól megmossuk, feldaraboljuk. A kolbásznak lehúzzuk a bőrét majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.
Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt elkészül, a tojásból és a lisztből nokedlit készítünk, és beleszaggatjuk a paprikásba.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek