Hozzávalók:
8 dkg vaj
0,5 dl narancslé
20 dkg cukor
15 dkg lapra vágott mandula
5 dkg liszt
60 dkg gyümölcs vegyesen (eper, kivi, szőlő)
2 dl édes fehérbor
5 tojás sárgája
1 dl tejszín
Elkészítés:
A vajat a narancslével és 15 dkg cukorral mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk a mandulát és a lisztet, jól elkeverjük. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából 4 kört halmozunk a tepsi 4 sarkába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. A tésztalapokat egyenként leszedjük a tepsiről, és még forrón kibélelünk velük 4 db pudingos tányért.
A borhabhoz a bort a maradék cukorral és a tojások sárgájával egy nagyobb tálban összekeverjük. Forró vízfürdőben habverővel krémesre verjük, majd a tálat jeges vízbe állítva kevergetve lehűtjük. Végül a krémbe beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd vegyesen a kosárkákba töltjük. Rájuk jön a krém, majd még néhány szem gyümölcs díszítésként.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek