Hozzávalók:
5 dkg finomliszt
6 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
1 dl melegvíz
só, bors
80 dkg csirkemell
6 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál tabasco
1 db póréhagyma
2 db paprika
1 db cukkíni
2 db paradicsom
2 dl natúr joghurt
Elkészítés:
Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, sót, borsot. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg sima lesz. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. 8 lapot sütünk, félretesszük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk az alábbi páccal: bors, só, zúzott fokhagyma, citromlé.
Felszeleteljük a póréhagymát, majd megpároljuk rajta az apró kockára vágott paprikát és cukkínit kevés olívaolajon. Félretesszük.
A két paradicsomot apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tabasco szószt és kevés citromlét, és a hűtőbe tesszük.
A csirkemellet elővesszük, és kevés olajon megpirítjuk. A tortillákat megkenjük joghurttal. Rátesszük a frissen kisült húscsíkokat, majd a cukkínis és a paradicsomos keveréket, és összehajtjuk.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek