Hozzávalók:
30 dkg liszt
0,5 evőkanál só
15 dkg vaj
5 dkg túró
1 dkg élesztő (plusz kevés meleg víz és cukor a felfuttatáshoz)
1 kispohár tejföl
1 tojás sárgája
reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal és túróval. Közben az élesztőt felfuttatjuk. A vajas-túrós liszthez adjuk az élesztőt, tojás és tejfölt és ruganyos, épp csak kicsit kemény tésztává gyúrjuk az egészet. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát lisztezett deszkán kb. 7 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk sajttal, és kb. 1 cm széles 3-5 cm hosszú rudakra vágjuk. A sütőt előmelegítetjük 200 fokra, a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és addig sütjük, míg kissé megpirult a sajt a tetejükön.
Forrás: zsukonyha.blogspot.com
Utolsó kommentek