Hozzávalók:
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg nem sózott, darált kesudió
5 dkg zsemlemorzsa
kakukkfű, só, bors
1 tojás
4 szál újhagyma
5 dkg vaj
3,5 dl húsleves
1 dl főzőtejszín
5 dkg fagyasztott spenót
Elkészítés:
Főzzük puhára a sárgarépát és a fehérrépát, majd csepegtessük le, és a vaj harmadával törjük pürévé.
Forrósítsuk fel a vaj másik harmadát, és pároljuk puhára a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a kesudiót, a morzsát, a kakukkfüvet, a tojást, a kikevert répákat és kb. 2 evőkanál húslevest. Robotgéppel keverjük simára. Ízlés szerint fűszerezzük.
Kenjünk ki olajjal 8 muffinformát, kanállal töltsük fel a zöldséges keverékkel. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Közben a mártáshoz az újhagymát a maradék vajban süssük puhára. Adjuk hozzá a zöldséglevest és a kiengedett spenótot, majd forraljuk fel. 5 perc után vegyük le a tűzről, és mixerben zúzzuk pürévé. Öntsük vissza a serpenyőbe, és szükség esetén még egy kicsit sűrítsük. Végül adjuk hozzá a tejszínt, sót borsot, és további 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Forrás: Főzzünk magabiztosan receptgyűjtemény
Utolsó kommentek