Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
1.5 kg savanyú káposzta
2 nagy fej hagyma
25 dkg szárazkolbász
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
só, frissen őrölt feketebors
15 dkg főtt rizs
20 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
20 dkg füstölt tarja
10 dkg füstölt zsírszalonna
10 dl tejföl
2 tojás
Elkészítés:
A kétféle szalonna harmadán megpirítjuk az egyik hagymát, rádobjuk a darált húst, a felaprított fokhagymát és fehéredésig sütjük. Amikor levet enged, megpaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
A rizst megfőzzük.
A szalonnák másik harmadán megpirítjuk a maradék hagymát. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, és egy kis víz hozzáadásával 1 óráig pároljuk a hagymán.
Egy nagy tepsit vékonyan kizsírozunk. A káposzta harmadát a tepsibe terítjük, rátesszük a rizs felét, majd a pörkölt felét. A tojásokkal elkevert tejföl felét is ráöntjük. Ismételjük a rétegezést, majd a tetejére tesszük a harmadik harmad káposztát, és erre jöhet a maradék tejföl. A maradék szalonna-szeletkéket rátesszük, és közepesre előmelegített sütőben, kb. egy óra alatt megsütjük.
Utolsó kommentek