Hozzávalók:
1 kis fej édeskáposzta
1,2 l paradicsom ivólé
5 kávéskanál cukor
só, őrölt bors
őrölt kömény, pirospaprika
40 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 tojás
2 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, ha kell, külső leveleit leszedjük, torzsáját kiszedjük, négy darabra vágjuk, fél centiméteres csíkokra szeleteljük, és felengedjük egy liter paradicsomlével. Teszünk bele kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi őrölt köményt.
A húst a rizzsel, tojással, sóval, borssal összekeverjük, és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle. Ha felforrt a paradicsom, beletesszük a gombócokat. Kb. 20 perc után a megmaradt 2 dl paradicsomléből és a keményítőből habarást készítünk, és besűrítjük az ételt.
Utolsó kommentek