Hozzávalók:
4 db tőkehalfilé
1 citrom
2 evőkanál mustár
só, bors
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál parmezán
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál olívaolaj
1 csomag fagyasztott brokkoli mix
1 doboz konzerv kukorica
1 db piros húsú paprika
1 db lilahagyma
1 evőkanál szárított rozmaring
Elkészítés:
A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük vele a halszeleteket. Lefedjük, és hűtőbe tesszük.
Egy kis tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot és a fűszerpaprikát. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
1 nagyobb tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. A brokkoli mixet, a kukoricát, a paprikát, a hagymát, a bazsalikomot és a borsot egy nagy tálban összekeverjük, majd egyenletesen elosztva a tűzálló tálba szedjük. Alufóliával letakarjuk, és kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
Levesszük a fóliát, és a zöldségekre helyezzük a halfiléket. Megszórjuk a zsemlemorzsás keverékkel, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: Reader’s Digest: Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen
Utolsó kommentek