Hozzávalók:
1 evőkanál zsemlemorzsa
40 dkg burgonya
1 db paradicsom
20 dkg spárga
20 dkg füstölt sajt
20 dkg macedón zöldségkeverék
1 db vöröshagyma
20 dkg tejpor
2 db tojás
1 evőkanál mustár
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A spárgát megtisztítjuk. A sajtos lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot is szeleteljük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 1 kiskanál olajjal kikeverünk egy 23 cm-es tortasütőformát, és kibéleljük a zsemlemorzsával. A közepétől kezdve csigavonalban az aljára rakjuk a burgonyaszeleteket, egészen a tál pereméig, úgy, hogy a karikák részben átfedjék egymást. Vékonyan bekenjük olajjal, óvatosan lenyomkodjuk, majd 10 percre a sütőbe tesszük.
Félreteszünk 4 szál spárgát, a többit pedig 2,5 cm-es darabokra vágjuk.
Rászórjuk a burgonyára a sajt egyharmadát. Szétterítjük rajta a feldarabolt spárgát, a macedón zöldségkeveréket, majd a hagymát és a sajt második harmadát. A tetejére tesszük az egészben maradt spárgákat és a paradicsomszeleteket.
A tejporral és a mustárral együtt felverjük a tojásokat, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A keveréket a sütőformába öntjük, és rászórjuk a maradék sajtot. Kb. 50 percig sütjük, vagy amíg a töltelék a közepébe szúrt késre nem tapad semmi, amikor kihúzzuk.
Forrás: Reader’s Digest: Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen
Utolsó kommentek