Hozzávalók:
1 db tök
liszt
5 db tojás
zsemlemorzsa
só, fehér bors
olaj
szezámmag
1 csokor petrezselyem
1 kg újburgonya
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, szeleteljük, besózzuk, és félretesszük. Ha kifolyt a levének a nagy része, akkor panírozzuk a következőképpen: előbb lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, ezután a zsemlemorzsába. Ismét a tojás következik, majd legvégül a szezámmagba mártjuk. Bő, forró olajban sütjük, lehetőleg lapáttal, óvatosan fordítjuk meg, hogy a bundája ki ne szakadjon.
A burgonyát meghámozzuk, majd egyforma nagyságúra daraboljuk. A petrezselymet is aprítjuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk. Kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk a petrezselymet, összekeverjük a krumplival, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a krumpli megpuhul.
Utolsó kommentek