Hozzávalók:
500 g darált hús
1 zsemle
1 tojás
só, bors
pirospaprika
mustár
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
oregáno, bazsalikom
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Langyos vízbe beáztatjuk a zsemlét, majd kinyomkodva hozzáadjuk a darált húshoz, a tojáshoz és a zöldfűszerekhez. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral fűszerezzük. A masszából nedves kézzel 8 gombócot formázunk, majd valamennyit kissé ellapítjuk.
A fasírtokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, majd a sütő középső részében kb. 15-20 percig sütjük. Ezután mindegyikre teszünk egy-egy karika paradicsomot és mozzarellát, és kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek