Hozzávalók:
1 kg spenót
3 gerezd fokhagyma
0,5 l tejszín
6 dkg vaj
8 dkg finomliszt
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk
Felforralunk egy nagy fazék vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk.
Felforraljuk a tejet. Felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és folyamatosan keverve besűrítjük. Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek