Hozzávalók:
8 db kifli, kb. 1-2 centis karikákra szeletelve
7 dl tej
200g darált mák
kevés porcukor
1-2 kupaknyi narancseszencia
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
50 g vaj
Elkészítés:
A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Ha kezd gőzölögni a tej, hozzáadunk egy kevés porcukrot, jól elkeverjük, hozzáadjuk a narancseszenciát, és a reszelt citromhéjat, újra felforrósítjuk, majd az egészet a tűzről lehúzzuk, picit hűlni hagyjuk.
A mákot ízlés szerinti mennyiségű cukorral összekeverjük. A kifli-karikákat egy magasabb falú tűzálló edénybe rendezzük, és merőkanál segítségével fokozatosan locsoljuk a vaníliás tejjel. A tejjel felváltva a cukros mákkal is folyamatosan szórjuk a rétegeket, majd a végén az egészet jó alaposan összekeverjük.
A guba tetejére vajszeletkéket ültetünk, és kb. 180 fokos sütőben, 25 percig sütjük.
Utolsó kommentek