Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
25 dkg ricotta
10 dkg feta
só és frissen őrölt bors
1 késhegynyi cayenne bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 citrom
5 dkg parmezán
Elkészítés:
Egy nagy fazékban vizet forralunk a tésztának.
A petrezselymet megmossuk, és a szárakról levagdossuk a leveleket. Megpucoljuk, és apróra zúzzuk a fokhagymát.
A mártáshoz 2-3 evőkanál olívaolajat löttyintünk egy magas peremű serpenyőbe, és mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztjuk rajta a fokhagymát. Rászórjuk a felaprított petrezselymet, és kevergetés közben megpároljuk. Ha ez megvan, akkor levesszük a tűzről és félretesszük.
A forró főzővizet megsózzuk, és kifőzzük benne a pennét.
Ezalatt a megpárolt, fokhagymás petrezselymet botmixerrel simára dolgozzuk a maradék olívaolajjal, a ricottával és a fetával, majd az egészet visszaöntjük az eddig használt serpenyőbe. Megsózzuk-megborsozzuk, megfűszerezzük cayenne borssal és szerecsendióval, aztán a petrezselymes mártáshoz reszeljük a citromhéjat és a parmezánt, és addig kevergetjük mérsékelt lángon, amíg a sajt fel nem olvad benne.
A megfőtt tésztát leszűrjük és beleforgatjuk a mártásba.
Forrás: Stahl Judit – Gyors olaszos tészták
Utolsó kommentek