Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
40-50 dkg csiperke gomba
10 dkg füstölt szalonna
3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 édes paprika
2 erős zöld paprika
2 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
2 ek fűszerpaprika
2 kk erős fűszerpaprika
só, bors
4 dl tejszín
3-4 evőkanál zsír
2 dl száraz, fehér bor
tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy nagy lábosban a zsírt felhevítem, majd kissé megpirítom a kockára vágott húst, hogy a széle megfehéredjen. Kiszedem és egy hőálló tálba szedem, hogy ne hűljön ki. Ezután a szalonnát és a hagymát a forró zsiradékba dobom, és miután üvegesre pirult, hozzáadom a gombát, a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és ezzel is pirítom néhány percig, mielőtt félrehúznám a fűszerezéshez. Sózom, borsozom, meghintem paprikával, és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel. Jól áthevítem és felöntöm fehér borral. (A maradék bort nem érdemes rakosgatni, kisfröccs formátumban, spriccelős szódával azonnal fogyasztandó!) 10-15 perc múlva visszateszem a húst és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Ha a hús megpuhult, besűrítem a forró lével elkevert tejszínnel.
Azért sem nokedlivel, hanem orsó tésztával, és hideg tejfellel tálalom! (Marge kedvéért sült burgonyával is.)
Forrás: LEN
Utolsó kommentek